Index Astrologie

Index Principal

Index planete retrograde


Jupiter retrograd

JUPITER ("Marele Benefic") retrograd - In viata anterioara individul nu a reusit sa se bucure de avantajele vietii ( momentele fericite, bogatie sau darul vindecarii ) sau le-a folosit nechibzuit, in exces, pentru a isi realiza propriile interese ; mai semnifica absenta : simtului practic, a increderii in sine, a optimismului. In actuala viata, momentele din viata anterioara se vor repeta, cu o intensitate asemanatoare, pentru a se putea intelege unde si cum s-a gresit.

 

 

 

   Jupiter retrograd in case si zodii

 

CASA

INTERPRETARE

ZODIA

INTERPRETARE

Casa I (As.)

Nativul  a mostenit din vietile trecute tendinta de a nu prea respecta legile (uneori deloc!).

Poate ca si-a risipit energia in lucruri fara rost (bautura, sex, legaturi in afara casatoriei).

Oricum, el a fost un om foarte sigur pe el. Este posibil sa fi aderat la secte (unele cu o tenta mai fanatica!).

Lectia sa karmica in aceasta viata, este ca nativul sa se dovedeasca mult mai tolerant cu cei apropiati (inclusiv cu cei din familie, cu colaboratorii sau subalternii la serviciu) si mai ales sa recunoasca ca in afara de el "mai sunt si altii pe pamant" (sa renunte la propriul sau egocentrism).

Berbec

       Unele idei preconcepute sau incapatanari, din vietile anterioare, ii mai joaca feste si acum (in viata actuala) nativului.

       El are o dificultate in abordarea unor probleme simple, avand tendinta de a judeca pe cei din jur, dupa criterii pur subiective si foarte transante, in acelasi timp.

       In plus, el a mostenit din "anterioritate" o dificultate in comunicare cu partenerul sau de viata, poate datorita marii sale vanitati si a egocentrismului sau (de pe urma carora au suferit si ceilalti din jurul lui).

       Lectia sa karmica consta in a fi intelegator si elastic in modul sau de comunicare si mai ales "fara  incapatanari" in relatiile cu cei din jurul lui.

Casa II

Este posibil, ca nativul sa-si fi folosit in scopuri neprincipiale propriile bunuri, sau a furat (bani si alte valori), in loc de a da din castigurile sale in folosul celor cu care a colaborat sau pentru care lucra.

II putem numi un "mic avar" sau un fiu, risipind tot ce au adunat anterior ceilalti membri ai familiei sale, muncind cu truda.

Lectia sa karmica consta in a intelege, ca din banii adunati (munciti) de el trebuie si altii (saraci) ajutati.

De asemenea, el trebuie sa chiver-niseasca bine tot ce a adunat muncind cinstit (fara sa risipeasca pe "prostii" o parte din avere).

Taur

 Nativul a fost bogat in vietile anterioare si cu toate acestea, el nu i-a ajutat pe cei apropiati lui.

In plus, el a mostenit o autosatisfactie si o vanitate, cam iesite din comun, cu care si "acum'" ii deranjeaza pe cei apropiati.

Si in aceasta viata nativul va avea venituri destul de importante, care provin din arta sau alte activitati legate de pamant (arenda, cultivarea legumelor si a pomilor, cresterea vitelor, etc.).

Lectia karmica a nativului, in aceasta viata consta in a munci simplu si echilibrat, a-si asigura un trai cinstit si daca mai poate sa-si ajute semenii ... este perfect (de fapt este obligat de karma lui sa faca acest lucru).

Casa III

Nativul a avut in vietile anterioare probleme legate de insusirea cunostintelor scolare (dificultati cu judecata poate).

A existat la el o lipsa de disciplina in studiu, cuvinte "arucate" (profesorilor sau parintilor) sau dificultati in intelegerea problemelor religioase.

A avut destule dificultati cu fratii, surorile, verii si poate vecini de-ai lui.

Lectia sa karmica consta in a cauta in viata actuala sa judece cu multa cumpatare, tot ce face si ce spune (celor mentionati mai sus).

Este bine sa renunte la acele discutii fara rost (in care vorbeste aproape tot timpul fara noima si sa invete sa taca cand trebuie).

Gemeni

 Nativul nostru a fost in vietile anterioare legat de cei din jurul sau, in totalitate.

El n-a avut nici o opinie personala (era ultimul care deschidea gura!).

In plus, este posibil ca ideile lui (atunci cand le avea) sa fi adus numeroase neplaceri celor din jurul lui (pentru ca n-aveau o baza solida).

"Prea tolerant" in relatiile cu sotia sa (si in| viata afectiva).

Lectia sa karmica "din prezent" este sa vorbeasca si sa taca cand trebuie, sa expuna, celor din jurul lui, o ''filosofie practica" (care sa le fie de ajutor).

Casa IV (F.C.)

Nativul a avut in vietile anteriaore mai putina grija de cei apropiati (in special de cei din familia lui).

A fost ca un mic dictator al familiei sale, ocupandu-se doar de placerile sale senzuale si de tot ce si-a dorit el. A impus mult celor apropiati, mai ales familiei (si mai mult ca sigur si parintilor sai).

In viata

Rac

 Nativul a mostenit din vietile anterioare o "inocenta" (ceva candid), aproape copilareasca.

El a fost pacalit de foarte multe ori, fara ca sa riposteze in vreun fel,

Si "acum" (in viata actuala) el este legat de un adevar personal, emotional", nu de cel obiectiv.

Numeroase conflicte interioare il bulverseaza si "acum", uneori destul de mult.

Lectia sa karmica in viata prezenta, consta in a incerca depasirea acelei optici "personale emotionale" (care-1 tine in loc, in relatiile cu apropiatii, mai ales cu membrii familiei sale) si sa fie mai practic.

Casa V

Corespunzatoare zodiei Leului, in vietile trecute, nativul a fost un mare creator, dar un tip dominator, care nu a ascultat de nimeni.

A cerut imposibilul de la copii sai si de la partenerul sau de dragoste (fiind un partener sexual detestabil, care nu-si urmarea decat propriile lui interese si dorinte).

A fost, de asemenea, un jucator inrait la jocurile de noroc. Lectia sa karmica (in viata actuala) este atat sa invete sa-si inteleaga copiii (si dorintele lor), cat si partenerul de dragoste, caruia sa-i satisfaca toate gusturile.

De asemenea, trebuie sa fie un profesor bun, ingaduitor cu elevii lui la scoala (care sa se faca inteles de ei) si un actor sau chiar un om politic, care este obligat sa-si faca meseria in directia celor care-1 admira sau care-1 asculta.

Leu

Nativul a avut in vietile anterioare o "parere exceptionala" despre el si una "cu mult inferioara", despre cei din jurul lui.

El nu asculta aproape de nimeni, caci se considera un fel de "Absolut" in toate domeniile.

Ii placea sa-si demonstreze valoarea in fata tuturor!

In aceasta viata, el este obligat sa asculte cu atentie tot ce spun cei din jurul lui, sa le admita parerile (chiar daca lucrul acesta nu-i prea convine), caci el trebuie sa "invete" ca toti oamenii au ceva de "aflat" unii de la altii.

Casa VI

Corespunzatoare zodiei Fecioarei, nativul, in vietile trecute, n-a avut grija de sanatatea sa, si chiar in aceasta viata poate avea probleme de sanatate (probabil de ficat).

El a facut "alta data" excese alimentare si de bautura si s-a comportat urat cu colaboratorii sai la serviciu.

In aceasta viata va trebui sa renunte la orice fel de exces, va fi obligat, chiar in anumite situatii, la un regim strict (caci altfel risca sa aiba boli grave).

In chestiunile legate de serviciu, trebuie sa fie intelegator, sa se poarte frumos cu colaboratorii si subordonatii sai, sa le faca chiar servicii, fara a astepta vreo recompensa de la ei.

Fecioara

Aceasta pozitie, mai dificila a planetei Jupiter retrograd, a determinat in vietile anterioare, nativul sa nu poata realiza unele proiecte mari (poate si datorita faptului ca nu le-a inteles rostul).

Nativul a pendulat "anterior", intre o spiritualitate (pentru care s-a luptat) si niste dorinte materiale, uneori "prea marunte", care 1-au facut sa fie detestat de societate.

Acelasi conflict mentionat mai sus (intre spiritualitate si materialitate), poate aparea si in viata actuala.

Lectia karmica a nativului consta in a cauta sa surmonteze aceasta situatie, sa fie "mai larg in daruire" si sa accepte ca toti si totul este imperfect, in lumea asta (deci sa nu mai blameze pe nimeni "prea tare").

Casa VII (Ds.)

 Corespunzatoare zodiei Balantei, in vietile anterioare nativul n-a fost un model de fidelitate atat in mariaj, cat si in asociatiile sale.

El a fost mult influentat de bani. Si-a cautat in afacerile sale parteneri sau in viata partener de viata, parteneri pe care i-a santajat cat a putut mai mult.

A cautat sa-i domine pe cei mentionati anterior prin bani, contracte, legi si trafic de influenta.

In viata actuala, nativul va trebui sa-si respecte atat partenerii cu care s-a asociat in afaceri, cat si partenerul de viata, caci altfel risca mari "dificultati" (sa nu uite ca tot ce face el se poate intoarce impotriva lui ca un "bumerang").

Balanta

In vietile sale anterioare nativul a inteles importanta justitiei si a legilor, dar nu a (prea) fost de acord cu ele.

El a cautat sa "sara calul", in redresarea unor probleme de dreptate (chiar cu oameni mai putin importanti ca el).

Lectia karmica din viata actuala pentru nativ, este de a trece cu vederea toate nedreptatile care i se fac (mai ales cele fara importanta) si de a judeca calm, fara partinire situatiile dificile in care se afla.

Ar fi bine, daca nativul si-ar "croi o filosofie personala", echilibrata pentru viata.

Casa VIII

 Corespunzatoare zodiei Scorpionului, mai mult ca sigur ca in vietile sale anterioare nativul a folosit vrajitoria sau magia neagra si chiar actiunile politiei secrete, in relatiile cu apropiatii (pentru a-i domina).

A fost de o moralitate indoielnica in problemele financiare si de mosteniri cu apropiatii sai (a cautat sa profite cat mai mult de pe urma lor).

Poate a fost un pic obsedat (i-a fost frica) de moarte. Sau a fost vanat de grupnri fanatice sau secte cu ganduri ascunse.

Lectia sa karmica pentru aceasta viata consta in a fi cat mai corect din punct de vedere financiar si in problemele de mosteniri.

Nu-i va mai fi frica de cei care cauta sa-1 ameninte (secte, grupari fanatice sau simple persoane), iar peste amenintarile de moarte va "trece" cu zambetul pe buze!

Scorpion

Nativul a dat dovada in vietile anterioare de o perspicacitate iesita din comun, dar a si cautat sa impuna cu forta, parerile sale, tuturor celorlalti.

El a dobandit in viata actuala o dorinta de a-si apara cu orice pret parerile (care au fost foarte contradictorii, uneori la el de la dragoste pana la ura nu a fost decat un pas).

In viata actuala, nativul trebuie sa se dovedeasca mult mai tolerant cu "parerile tuturor" (sa admita ca oricine poate avea dreptate) si sa-si "echilibreze" apetitul sau sexual (care i-a creat "anterior'" multe dificultati si poate ca ii mai creaza si "acum").

Lectia sa karmica consta in a cauta sa se faca inteles de toti si sa inteleaga ca "libertatea sa" nu inseamna "inghitirea libertatilor altora.

 

Casa IX

 Corespunzatoare zodiei Sagetatorului, in vietile trecute nativul nu s-a aratat receptiv la "cauzele generoase'" (inclusiv ajutorul) legat de cei apropiati lui.

A cantat sa-i domine pe acestia fiind poate un conchistador, un mic dictator (poate si unul mai mare) sau un guru care chiar isi tortura (la propriu si la figurat) "victimele".

Lectia sa karmica in aceasta viata, este ca el sa-si gaseasca o filosofie, care sa-1 ridice din punct de vedere spiritual: sa admita optiunile religioase personale ale celor din jurul lui, sa respecte liberul arbitru personal al tuturor celor care-1 inconjoara si care-i accepta ideile (daca este un guru sau un conducator spiritnal).

Daca este un profesor universitar (sau un cadru oarecare) sa expuna studentilor sai principii si idei, care sa-i ajute pe acestia la intelegerea chestiunilor fundamentale ale vietii.

Sagetator

 Nativul a avut in vietile anterioare o sete de nou, de noi experiente, care i-au creat renumele de "fluturas".

A fost dotat cu calitati "profetice', pe care le-a mostenit si in viata actuala.

Si in "viata actuala'' poate sa dovedeasca, ca "experienta acumulata pe alte cai" este superioara celei acumulate de altii "doar din carti" (el are o intuitie extraordinara uneori).

Lectia sa karmica consta in a cauta sa-si puna in valoare cunostintele despre Adevar, Stiinta si Religie (dar este bine ca in general sa fie atent la ''ce spune si cui spune"!).

 

Casa X (M.C.)

Corespunzatoare zodiei Capricomului, in vietile anterioare nativul nu s-a dovedit prea responsabil si cinstit in special in cariera si cu unii oameni importanti din jurul lui (ca si in relatiile cu subordonatii, daca a fost sef).

Lectia sa karmica in viata actuala consta in a reusi pe plan profesional sa-si apropie subordonatii si colaboratorii, dovedindu-se cinstit, demn de incredere si loial in relatiile cu ei.

Capricorn

Nativul a baleiat in vietile anterioare intre "agonie si extaz" si s-a chinuit tot timpul sa-si impuna o auto-disciplina, in tot ce a facut.

In aceasta viata nativul poate fi un superrealist, un supermaterialist, care doreste a acumuleze cat mai mult bani si posesii (lucru mostenit din "anterioritate").

Lectia sa karmica consta in a gandi lucid, dar fara a da in "patima imbogatirii", avand in vedere aspiratiile sale spirituale mostenite din vietile anterioare.

Casa XI

Corespunzatoare zodiei Varsatorului, nativul in vietile anterioare a stapanit oameni de o moralitate indoielnica (hoti, pungasi sau alti "magulitori").

Suferind poate si de un complex de inferioritate, dar cu siguranta dandu-si seama de adevarata sa valoare (el a avut o mare intuitie si inteligenta, calitati pe care si le-a pastrat si in viata actuala) el a cautat sa se debaraseze de cei mentionati anterior.

Lectia sa karmica consta in a se "cruta" in aceasta viata de la relatiile cu acesti "paria ai societatii" (drogati, proxeneti sexuali, hoti si excroci) cautand sa se apropie de oamenii cu inalte calitati morale si de o inalta spiritualitate (care-l apreciaza sigur pentru marile lui calitati).

Varsator

Nativul a mostenit un noncorformism si o jovialitate, greu de atins de altii, din vietile anterioare.

Are si in aceasta viata un "anturaj pestrit", care-i asculta ideile, altfel interesante.

Nu suporta nici un fel de oameni, care atenteaza la "liberatea sa fizica si psihica". Si are o totala neintelegere pentru ideea de casatorie.

Lectia sa karmica, din viata actuala, este sa-si puna inteligenta si ideile sale (fantastice) in slujba celor obisnuiti, iar cu intelepciunea sa, sa-i faca sa inteleaga viata si meandrele ei cele mai subtile (si daca reuseste, sa caute sa inglobeze ideile sale nebunesti in "stiinta lumii").

Casa XII

Corespunzatoare zodiei Pestilor, nativul a mostenit o "karma grea" din vietile anterioare.

A fost cam neintelegator si dispretuitor cu bolnavii si condamnatii din inchisori, avand poate si dificultati cu personalitatile importante ale unor societati secrete, sau ale unor organizatii mai "deocheate si dubioase".

Lectia sa karmica in aceasta viata consta in a-i ajuta pe bolnavi, pe condamnatii din inchisori si alti "loviti" ai soartei, carora el trebuie sa le ofere ajutorul lui total si dezinteresat.

Pesti

Nativul nostru a fost filosof, preot sau poate chiar vreun initiat in tot ce tine de religie, filosofie sau stiintele cosmosului, in vietile sale anteriaore.

In privinta legaturilor cu oamenii, acestea au fost aproape inexistente, el vazandu-si de treaba lui, in "turnul sau de fildes".

Lectia karmica in aceasta viata este ca "el sa revina pe pamant", facandu-si cunoscuta stiinta sa.

De asemenea, el se poate ancora si in afaceri "mai lumesti", dar aici trebuie neaparat sa-si gaseasca un partener care "calca pe pamant" (realist).

 


Index Astrologie

Index Principal

Index planete retrograde